Om mindre än en vecka drabbar den fyrfaldiga världsmästaren i boxning och WBC-champion, Mikaela Laurén samman med Victoria “La Reina de Guerra” Cisneros i en smått historisk match i Eriksdalshallen i Stockholm. De fightas i superweltvikt och förutom att försvara sin WBC titel så får Mikaela även chansen att boxas för sin femte världsmästartitel i UBF organisationen.

Cisneros är en fantastisk boxare och en farlig motståndare, och jag är säker på att hon bjuder på tuffast möjliga motstånd, säger Mikaela Laurén. Våren har varit fullspäckad med otroligt bra och tuff träning. Det blir en grym match och jag siktar självklart på att för första gången i svensk boxningshistoria bli världsmästare fem gånger. Det betyder otroligt mycket för mig att gå en fight i Eriksdalshallen, en klassisk boxningsarena på hemmaplan, avslutar Laurén.

Victoria Cisneros, 30, från New Mexico, USA, har gått totalt 32 matcher. Hon är känd som en av sportens hårdaste boxare, särskilt uppmärksammad för sin teknik i närkamper. Cisneros rankas som nummer 8 enligt BoxRec och har en record på 11(4)-17(4)-2. Många av förlusterna kom i början av karriären som oerfaren boxare. Cisneros har mött några av giganterna i sin viktklass, bl a Cecilia Braekhus, Holly Holm, Chevelle Hallback och Tori Nelson. 2013 vann hon WBC-silvertiteln över topprankade Paty Ramirez.

Den tidigare annonserade motståndaren Hanna Gabriel har efter oenigheter i de inblandade organisationerna valt att dra sig ur fighten om WBO-titeln.

Matchen och galan går av stapeln i klassiska Eriksdalshallen på nationaldagen med Paolo Roberto som konferencier och djupintervju med George Scott. Underhållning med Dogge Doggelito, Södra Sidan, Alpis, DC Grimsta. Kodie och Rawda. DJ Mike står för musik mellan 17.30-19.00 innan galan drar igång.

Matchprogram:
Edward Björklund Sverige vs. Damian Dawniczak Polen över 4 X 3 min ronder
Mohammed Saleh Sverige vs. Pawel Seliga över 4 X 3 min ronder
Victor Fabretto vs.marcin Piejek över 4 X 3 min ronder
Mikaela Lauren Sverige vs. Victoria Ciseneros över 10 X 2 min ronder för WBC World female super welterweight title och vacant Universal Boxing Federation World Super welterweight title
Invägning

Alla är välkomna till invägningen som äger rum på Clarion Hotell i Skanstull på fredag den 5 juni klockan 17.00

Presskontakt

Mikaela Laurén, e-post: mikaela@mikaelalauren.com

Datum: 6 juni, 2015

Plats: Eriksdalshallen, Ringvägen 70, Stockholm

Insläpp: 17.30. Galan börjar 19:00.

Efterfest: Clarion Hotell Skanstull

Biljetter: https://goo.gl/VdjGxd

Battle-of-the-Thrones-(Instagram)
image