image

I lördags skrevs boxnings historia i Sverige. Erik Skoglund fick äntligen chansen att boxas full distans, 12 ronder, på hemmaplan när han försvarade sin titel mot Oleksandr Cherviak. Och jag fick äran att sitta och kommentera hela galan live i Viasat studion tillsammans med Frida Nordstrand.

image

Det var faktiskt lite nervöst innan då det var första gången jag gjorde ett sånt här jobb, men när jag väl var igång var det superkul! Är det nåt jag gillar så är det ju att snacka, haha, så ”tugget” flöt på som alltid ;) Och hur kul att vi satt 2 brudar i studion?! Det var jättebra tycker jag och jag hoppas att jag får chansen att göra om detta i framtiden.

image

Och extra trygg kände jag mig såklart när boxningsproffset Olof Johansson gästade studion med oss. :)

image

image

Och vilket tryck det var i arenan. Så otroligt kul att se att boxning lever i Sverige! Grymt jobbat av Erik Skoglund att dra runt 5000 pers i sin hemstad Nyköping och jag hoppas att detta kan få ett riktigt uppsving för framtiden i svensk proffsboxning.

image

Och stort grattis till Erik Skoglund som övertygande vann sin match! ☆

image

image

Angélique jobbade som vakt på galan och jag satt ju som sagt var i studion denna gång, men nästa gång det är en stor gala i Sverige så får vi båda kliva upp i ringen. Som vi längtar och herrejisses vad denna gala gjorde oss taggade. Hoppas vi kan få lika fint stöd i Rocklundahallen, Västerås, 28 november. Vilken känsla det vore. Jag riktigt rös när Erik gjorde sin entré. Så häftigt det var. Och nästa gång är det min tur.

image

Det var inte bara Erik som boxades superbt på hemmaplan utan stort grattis till de andra svenska fighterna som alla lyckades vinna! Stort. Svensk boxning lever.

image

Mitt hjärta bankar extra hårt för Anthony Yigit, som är från mina hemtrakter, med ett hjärta av guld. Hans match var den mest underhållande under galan och jag kunde inte sitta still när han körde. Framtiden är hans och jag älskar hans boxning. Vilken krigare. Och samtidigt så teknisk. Han bor i Teneriffa nuförtiden där han tränar för duktiga Valle (som jag själv haft förmånen att träna lite för inför förberedelse för en av mina titelfighter) men OM jag blev glad när han kom ner till klubben idag för att hälsa på mig när jag tränade på Starfights. ♡

image

image

Och världens bästa resesällskap till galan hade jag oxå. ♡ Perfekt att Johan bor granne (då menar jag verkligen granne) med mig i Stockholm. :)

image

Med favorit far och son Kjelle och Johan Fredriksson.

image

Hann även med lite ”tjejsnack” med tuffa finnen Anni Viante o lördags. Älskar finskt ”sisu” och är stolt över mina finska gener från farsgubben. :)