image

image

image

Till slut så blev jag ändå inbjuden till 2016 års idrottsgala.  Konstigt att det inte var en självklarhet efter det att jag är rankad 1:a i världen, är 5-falldiga världsmästaren, har försvarat min WBC-VM titel 2 ggr under 2015 och även vunnit mina 3 senaste matcher på nnock under 2015…. Till råga på allt så arrangerade jag själv galan för mitt första WBC-titelförsvar på hemmaplan i Stockholm den 6 Juni. Bara det är en bedrift. Och att jag sen klarade av att prestera som jag gjorde är nog mer än de flesta nominerade idrottarna klarat av….  Men trots allt detta så blev det vare sig en inbjudan till Idrottsgalan eller nån nominering till något pris…. Mkt märkligt. Vad krävs likaom? Man kan ju inte bli så mkt bättre än bäst i världen…. Tydligen var sista nomineringsdatumet i början av november och jag gick min senaste VM match i slutet av November så det var omöjligt att bli nominerad för mig för den matchen men jag gick ju faktiskt även en VM match i Juni. Helt fel att det tydligen är stopp på nomineringstid i början av November dock då det ska vara för hela idrottsåret 2015 och det pågår ju till årsskiftet, inte 1 november…. Mkt konstigt system måste jag säga.

Tydligen måste man alltså planera sitt matchschema för att få en större chans att bli nominerad till Idrottsgalan.   Men när inte ens någon inbjudan kommit så fick jag varje fall sätta ner foten och ringa upp själv för att fråga ifall min inbjudan kommit bort i posten el ifall ngt blivit fel?! Haha. Hatar att bara sitta och vänta på saker. Man måste ta gör sig här i livet. Men vad säger man? Jag ska väl vara glad att jag sen varje fall fick komma till slut… El? Tufft att vara tjej i idrottsvärlden, samt att kampsport inte är världens mest populära sport den heller tyvärr :( Skärpning Sverige!

image

Men jag är absolut inte bitter för det, utan gick glatt dit med min fina pojkvän Peder efter att inbjudan äntligen trillat ner. :)

image

Jag hade på mig ett tjusigt och väldigt kaxigt smycke från Laila Bagges kollektion Rock by Sweden och älskar det. Både dödskallar och bling bling i ett. Det blir liksom inte mkt bättre ;)

image

Klänning, skor och handväska kommer från butiken & other stories och tydligen blev det en succé så jag fick 5 getingar för min outfit. Bara jag och idrottsgalans drottning Sara Sjöström fick 5 getingar så det var bra betyg får jag säga, även om jag hellre hade fått en utmärkelse för mina idrottsliga prestationer ;)

image

Jag och grymma Sarah Sjöström :) < 3
image

Blir intervjuad av min gamla vän Kajsa Bergqvist på röda mattan. Kajsa är 76:a som mig och vi har känt varandra i många år. Även hon var precis som mig på scholarship i USA på 90 talet. :) Hon gick på samma skola som bl.a Lars Frölander i SMU i Dallas, Texas.

image

image

Sminkad och gjord fin blev jag av bästa Pauline på Rituals :)

image

Och självklart hade jag även gjort mig extra fin hos Sweet Ambrosia vecka innan. Vill du oxå göra ett nytt set fransförlängning eller 3D bryn så har jag fixat 20 % rabatt om du namnger Mikaela när du bokar tid. Grymt bra deal och dom e såååå proffsiga!

image

image

image

Dom första vi stötte på var min gamla simmarkompis Johanna Sjöberg och ”hennes Peder” ;) samt landslagsläkaren, tillika min gamla klubbläkare i SK Neptun, Rene Tour. :)

image

Och bara några minuter senare dyker Anna Karin Kammerling och Louise Karlsson upp. :) Har verkligen känna dessa simmar tjejer länge och kommer aldrig glömma när bl.a jag och Louise Karlsson delade hotellrum inför EM i Wien 1995. Det var inte igår direkt. Haha. Jag har hunnit med några resor på mina 22 år som simmare. ;)

image

Och den simmaren som jag faktiskt träffat oftast senaste åren, Emma Igelström, hamnade jag sen även brevid vid middagsbordet. Haha

image

Hamnade vid ett superbra bord och det var bl.a idrottare frpn 6 olika sporter vid bordet.

image

Bl.a supertrevliga f.d friidrottaren Maria Akraka. :)

image

Och det var underbart att få krama om dessa två herrar. 2 förebilder för mig inom simningen. Anders Holmertz och Lars Frölander. Kommer aldrig att glömma bort när dom tog OS silver i Barcelona 1992 på 4×200 meter frisim. Kungar!!!

image

image

Men bäst var så klart att få träffa WBC Champ Badou Jack och Erik Skoglund. Vi alla tre håller boxningsflaggan högt i Sverige och riktigt kul att vi var 3 st boxare på plats under årets idrottsgala även om ingen av oss fick någon utmärkelse denna gång. Nästa år då jävlar. ;) Upp med ögonen för oss kampsportarare!!!!