image

image

I tisdags hade Team Sauerland press konferens på globen inför kommande boxningsgala på Hovet den 23 April där bl.a jag ska försvara min WBC VM titel mot kroatiskan Ivana Habazin. Förutom mig och Nisse Sauerland himself, så var även proffsboxningens ordförande Björn Rosengren på plats, samt boxarna Erik Skoglund, Anthony Yigit och Klara Svensson. Även Oscar Ahlin och Otto Wallin kommer att boxas på samma gala men då dom båda är på läger just nu och kunde tyvärr därför inte närvara på presskonferensen.

image

Hovet till vänster om globen med Ericsson reklamen på taket

image

På ena sidan globen ligger hovet och på andra sidan ser ni mina hoods Enskededalen du vi flyttade1979! <3 Och idag bor jag bara några minuters gångväg utanför Dalen så det här är verkligen där jag har mina rötter.

Det kommer att bli ett FETT (rent utsagt) boxnings kort med fantastiska matcher och jag är galet exalterad över att få boxas på hemmaplan.  Och det är verkligen hemmaplan då jag både är uppvuxen och även i dagsläget bara bor 5 minuter från arenan.

image

Både jag och Erik Skoglund kommer att gå titel matcher och det här blir den största galan i Stockholm på nästan 50 år som bara inte får missas!

image

Hoppas att just DU kan komma och visa ditt stöd lördag den 23 April. Det skulle betyda oerhört mkt att ha en stor hejarklack på plats när jag går min 30:e match, gör mitt 3:e WBC titelförsvar, just fyllt 40 år och boxas på hemmaplan. Vilken dröm vilket jubileum. <3

Biljetter kan du säkra HÄR på axs.se el gå in på www.globearenas.se

image

image

image

Det blev många intervjuer men jag hann självklart även knäppa några selfies, ;) haha.

image

image

Dan efter presskonferensen prydde Klara Svensson Expressen och jag fick en sida i Aftonbladet. Tjejerns regerar ;) Missade ni artikeln kan ni läsa den HÄR.

image

Efter presskonferensen fick vi åka upp till toppen av globen och njuta av den underbara utsikten över Stockholm och mina hemkvsrter <3

image

image

Lite halvläskigt var det ändå måste jag erkänna… ;)

image

image

image

Och hur glad är jag inte över att få boxas på samma gala som min träningskamrat och ”bror” Anthony Yigit?! Dig it and the Nordic Queen :)

Anthony är ju ifrån Farsta så det här är verkligen hans hemmaplan oxå.

image

Igår hade jag även min obligatoriska 30 dagars kontrollinvägning för WBC för att dom ska ha koll på att man inte tappar för mkt vikt för snabbt och för nära inpå matchen.  En bra regel tycker jag.

image

image

Tidigare på förmiddagen var jag och syrran på Baloba där vi spelade in när trollkonstnärerna Brynolf och Ljung trollade för oss.

image

Och asså vilka killar! Jag är helt mållös. Håll utkik på TV 4 om ca 1 månad då det kommer visa hur vi blir utsatta för total magi.

image

image

Jag och svinduktiga Anna Laurell som satsar stenhårt på OS 2016 i 75 kilos klassen.

image

I lördag höll jag ett tufft boxpass för ett sjukt starkt gäng Crossfit brudar och sen blev det 8 grymma ronder sparring med Anna Laurell. Tyvärr har jag dock varit sjuk sen sparringen med halsont och lite febertoppar så det har inte blivit nån träning för mig på snart 1 vecka. :(  Väldigt frustrerande men jag tror att jag varit så nertränad att infektionen bara låg och väntade på att få blomma ut och tyvärr blev sparringen droppen som fick bägaren att rinna över :( Känner mig lite bättre idag och hoppas på att kunna köra ett lättare pass imorgon. Åker på ännu ett läger nu på lördag för att förbereda mig till max inför matchen så det är viktigt att jag blir frisk nu. Men det är så lätt som elit idrottare att man pressar sig själv lite för hårt. Det gäller att hitta den där finhåriga linjen och just när man tränar så hårt som jag gör är det oerhört viktigt att få vilan man behöver mellan träningspassen. Just därför åker jag nu alltså iväg på läger igen. För att kunna äta, andas och leva boxning. Allt för att optimera min återhämtning och utveckling för att kunna prestera på topp den 23 April.

image

Foto Henke Lundvall

”Success is no accident. It is hard work, perseverance, learning, studying, sacrifice and most of all, love of what you are doing or learning to do.”
Pelé

Längtar tills nästa gång jag kliver in i ringen. Då ska jag vara mer redo än någonsin.