Jag kan avslöja att jag förra veckan fick ett stort erbjudande om att möta norska  världsmästaren Cecilia Brakhus. Obesegrad 5-falldiga världsmästaren i weltervikt, viktklassen under mig.

En stormatch som jag har drömt om länge.  Att äntligen få en returmatch mot Braekhus. Men allt har sin tid och nu var det inte rätt läge på grund av många anledningar.

Det var som sagt var tyvärr mycket som talade emot att jag skulle ta matchen just nu. Först och främst så är jag redan uppbokad på ”hemmaplan” i Västerås för att försvara min egna WBC VM-titel exakt samma datum (28 november). Allt är redan bokat och min motståndare är klar, så att dels svika mitt gäng på BK Rapid i Västerås, som lagt ner massa tid och jobb på detta, samt mina fans som vill se mig boxas i Sverige kändes bara fel. Det finns ingen bättre känsla än att fightas på hemmaplan och då detta är 3:e gången gillt jag har Jennifer Retzke klar för match så vill jag äntligen att den blir av. De två tidigare tillfällena vi skulle ha möts har galorna tyvärr blivit inställda pga olika anledningar så det känns dumt om det skulle ske igen….

Sen att få erbjudandet endast 6 veckor innan en så stor match, med en armskada som tyvärr har besvärat och oroat mig de senaste 3 veckorna kändes inte bra det heller.

Utöver det begärde dom inte bara att jag skulle gå ner till weltervikt, 66.7 kg, utan till 65.0 kg vilket gjorde att jag tvivlade ytterligare. Vanligtvis boxas jag i Super Weltervikt, 69.5 kilo, så varför skulle jag slita ihjäl mig för att gå ner till 65.0 och bli svag när vi boxas om titlarna i 66.7? Ett bra tecken på att hon är orolig över min styrka…. Vilket hon borde vara i.o.f! ;)

Visst hade det varit häftigt att boxas som undercard åt Wladimir Klitschko inför 50 000 människor live och med TV sändning i 100 olika länder, men jag känner nånstans att jag gjort rätt beslut att inte ta matchen i detta läge.

Detta är en match som både norrmännen och svenskarna vill se så jag hoppas att vi kan få till en match 2016 istället, men då med rätt förutsättningar! Är matchen gällande titlarna i Weltervikt, 66.7 kg, ska det vara den vikten som gäller och inte mindre, samt att jag vill ha flera månaders framförhållning. Jag vill kunna förbereda mig på bästa möjliga sätt och vara redo på alla sätt för att kunna slå henne.

Även om detta är en match som inte är i min egna viktklass el har med mina egna VM titlar att göra så är det här är ingen match jag tar för pengar, upplevelse el erfarenhet! Detta är en match jag skulle ta för att jag vill slå henne och då måste det kännas rätt med förberedelserna. Är det menat blir det av nästa år och jag tänker inte stressa fram en match mot Cecilia Braekhus som jag gjorde sist efter endast 1 år som proffs och 6 matcher i bagaget. Jag är smartare nu! Och bättre! ;)

image

Detta är en bild på mig och Cecilia Braekhus tagen våren 2009. Det var precis innan min proffsdebut, när jag för första gången blev inhyrd som sparringpartner åt Cecilia i 2 veckor inför en av hennes VM matcher. Jag har efter den gången blivit inhyrd som hennes träningspartner vid ytterligare 3 tillfällen och för varje gång har det känts bättre och bättre. Nu var det dock över 2,5 år sen vi sparrades ihop och jag tror att hon skulle bli chockad över hur mycket jag utvecklats sen dess. Hoppas jag får chans att visa henne detta nästa år.

image

Men nu är det först och främst 100 % fokus på min VM match i Västerås den 28 november som gäller. Mikaela Lauren vs Jennifer Retzke is on!