Om Mikaela Laurén

Mikaela Laurén föddes den 20 januari 1976 och är uppväxt i Enskede i södra Stockholm. Hennes första simtag tog hon redan som treåring när hon tränade med Stockholmspolisens idrottsförening. Hennes karriär i simning blev väldigt framstående och när Mikaela slutade med simning år 2004 hade hon tagit 16 individuella SM-guld och slagit tre svenska rekord.

Efter simkarriären hamnade Mikaela snett i livet, vilket resulterade i ett fängelsestraff. Under tiden i fängelset läste hon på och lärde sig om tränings- och näringslära och hon ledde olika träningspass för andra intagna vilket blev startskottet för hennes karriär som såväl personlig tränare som proffsboxare.

I april 2009 gjorde Mikaela sin debut inom proffsboxning. Hennes otroliga talang i kombination med rätt träning och hårt arbete tog henne snabbt till toppen. Snart stod hon som mästare i damernas weltervikt med sex VM-titlar.

Idag är Mikaela ett välkänt ansikte från olika intervjuer, TV-program och media. Några av de program hon synts i är bl.a Fångarna på fortet, Gladiatorerna och Let’s Dance. Våren 2019 är hon aktuell som deltagare i SVT:s succéprogram Mästarnas Mästare. Sommaren 2015 sändes “Den dömda världsmästaren” på SVT som var en dokumentärserie om Mikaela Laurén och hennes resa från elitsimmare, till fängelse, till världsmästare i boxning.